Για να
παρασκευαστούν τα γάλατα αυτά,
μουσκεύουμε τους σπόρους η καρπούς επί
24 ώρες σε νερό
προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της βλάστησης.
Όταν δούμε ότι αρχίζει να
προβάλλει από τον κόκκο ένα μικρό μόρφωμα σαν σκουληκάκι,
τότε είναι η στιγμή της ωρίμανσης και έτοιμο να το κάνουμε γάλα.
Υλικά
μια χούφτα αμύγδαλα η
50 αμύγδαλα
3
ποτήρια βρασμένο νερό
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα αμύγδαλα επί
24ώρες, τα ξεφλουδίζουμε
Χτυπάμε στο μπλέντερ το νερό και τα αμύγδαλα
Τα αφήνουμε μέσα στη γυάλα επί
1 ώρα (μέχρι να κρυώσει).
Αν
πρόκειται να τα δώσουμε σε μικρό
παιδί η βρέφος,
τα στραγγίζουμε με τουλπάνι η ειδική σήτα.
Τα παιδιά και οι ενήλικες το
πίνουν όπως είναι σκέτο ή με μέλι.
Συντηρείται στο ψυγείο για
3 μέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου