Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αμυγδαλόγαλο

Η μετατροπή των ξηρών καρπών και των σπόρων σε γάλα έχει βάση την εύκολη πρόσληψη υψηλής ποιότητας τροφής που περιέχει πρωτείνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και άλλα συστατικά εξαιρετικά ωφέλιμα και απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για να παρασκευαστούν τα γάλατα αυτά, μουσκεύουμε τους σπόρους η καρπούς επί 24 ώρες σε νερό προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της βλάστησης. Όταν δούμε ότι αρχίζει να προβάλλει από τον κόκκο ένα μικρό μόρφωμα σαν σκουληκάκι, τότε είναι η στιγμή της ωρίμανσης και έτοιμο να το κάνουμε γάλα.

Υλικά

μια χούφτα αμύγδαλα η 50 αμύγδαλα

3 ποτήρια βρασμένο νερό

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα αμύγδαλα επί 24ώρες, τα ξεφλουδίζουμε

Χτυπάμε στο μπλέντερ το νερό και τα αμύγδαλα

Τα αφήνουμε μέσα στη γυάλα επί 1 ώρα (μέχρι να κρυώσει).

Αν πρόκειται να τα δώσουμε σε μικρό παιδί η βρέφος, τα στραγγίζουμε με τουλπάνι η ειδική σήτα. Τα παιδιά και οι ενήλικες το πίνουν όπως είναι σκέτο ή με μέλι. Συντηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου